Happietaria

De opbrengst van het restaurant gaat naar Eritrese vluchtelingen die een bestaan proberen op te bouwen in het buurland Ethiopië.

Op 14 februari 2018 zal Happietaria Nijmegen voor maar liefst de tiende keer haar deuren openen! Tot die tijd zet een enthousiast team van studenten zich vrijwillig in om alle voorbereidingen te treffen, zodat Happietaria Nijmegen ook deze keer weer realiteit zal gaan worden.

Het is mogelijk te komen eten bij Happietaria Nijmegen tot en met dinsdag 13 maart 2018.

Happietaria is een project van de organisatie ‘Tear’. Lees meer over Tear op www.tear.nl

Happietaria Management Team

Om u iets meer informatie te geven over de mensen achter Happietaria Nijmegen 2018 stellen wij ons kort aan u voor.

"Als christelijke studenten in Nijmegen geloven wij dat wij onze medemens niet uit het oog moeten verliezen en dat het onze taak is om uit te kijken naar mensen in nood."

Margreeth Verschuren Voorzitter en secretaris

Student HBO-V

Binnen Happietaria Nijmegen mag ik dit jaar de functie van voorzitter op mij nemen. Het mooie van Happietaria vind ik dat je echt iedereen erbij kan betrekken en dat je als één geheel uiteindelijk een pop-up restaurant neerzet, waarvan de volledige opbrengst gaat naar het goede doel. Onvoorstelbaar toch?! We mogen enthousiast zijn over wat met alle betrokkenen kunnen betekenen voor mensen aan de andere kant van de wereld. Samen maken we Happietaria 2018 tot een succes!

Kathleen Zuidema Penningmeester

Student Economie

Hej! Tijdens Happietaria mag ik de functie van penningmeester vervullen en hoop daarmee alles in goede financiële banen te leiden. Ik zie ernaar uit om samen met alle vrijwilligers hier in Nijmegen iets te kunnen betekenen voor Eritrese vluchtelingen!

Evert Jan Mulder Juridisch- en medewerkerscoördinator

Student Rechtsgeleerdheid

Dit jaar mag ik samen met mijn commissie medewerkers werven om vrijwillig een avond te komen werken in het restaurant. Ook zorgt mijn commissie ervoor dat de juridische zaken tot in de puntjes geregeld zijn, waardoor ons restaurant legaal de deuren kan openen. Ik hoop dat we met Happietaria Nijmegen mensen er bewust van kunnen maken dat een beetje liefde voor je medemens helemaal niet verkeerd is. Of het nou voor gevluchte Eritreeërs is, voor je klasgenoot of voor je buurvrouw; iedereen wordt er beter van!

Nienke Freije Sponsor- en inkoopcoördinator

Student Communicatiewetenschap

Hoi! Samen met een hele leuke commissie mag ik komende Happietaria ervoor gaan zorgen dat Happietaria zoveel mogelijk gebruik kan maken van gesponsorde producten en dergelijke. En dat is tof! Het Happietaria concept maakte mij vorig jaar heel enthousiast omdat het een gaaf project is en het mensen verbindt. Jonge & oude mensen, Nijmegenaren & niet-Nijmegenaren, christenen & niet-christenen etc. Iedereen is van harte welkom om een hapje te komen eten bij Happietaria!

Marije Trompetter Pandcoördinator

Student Bestuurskunde

Hoe leuk is het als je uit eten kunt combineren met je inzetten voor het goede doel? Dat kan bij Happietaria! Samen met de pandcommissie ben ik op zoek naar een pand om het vervolgens in te richten tot een volwaardig restaurant. Benieuwd hoe dit eruit komt te zien? Van 14 februari tot 13 maart ben je van harte welkom om te komen eten. Daarmee maak je mogelijk dat Eritreërse vluchtelingen in Ehtiopië en vakopleiding en psychosociale hulp ontvangen. Hopelijk tot dan!

Wouter Holtland PR- en bewustwordingscoördinator

Student Communicatiewetenschap

Happietaria is wat mij betreft een mooie kans om naast je egocentrische leventje iets te betekenen voor je medemens. Dat doe ik dan ook, samen met mijn commissie, met veel plezier. Het is erg bijzonder om met niets te beginnen om vervolgens met steun van boven een kant en klaar restaurant te bewerkstelligen. Benieuwd hoe dat eruitziet? Graag zie ik jou vanaf 14 februari in ons prachtige restaurant. Tot dan!

Marianne Koelewijn Keukencoördinator

Student Geneeskunde

Als keukencoördinator ga ik samen met mijn commissieleden zorgen voor de mogelijkheid tot kennismaking met Eritrese recepten. Op die manier leren wij iets over Eritrea en haar mensen, en via Happietaria kunnen wij hen een mogelijkheid bieden om zelf een opleiding te volgen!